БРОЙ 1 | МАРТ 2011

въведение в йога
Цена:

Чакрите – същност и функции

с Вера Павлова

Чакрите направляват и хармонизират енергийния поток в различните органи и упражняват влияние върху хормоналните жлези, регулиращи процесите в човешкото тяло. Чрез чакрите фината прана от астралното тяло се преобразува в енергия за физическото измерение, осигуряваща жизнена енергия за тялото.

Равновесието е здраве, здравето е равновесие

с Чандраканти Даси

Аюрведа е най–древната наука за здравето и дълголетието. Тя е част от Ведите – санскритски писмени паметници, даващи ни изчерпателни сведения за всички сфери на човешката дейност. Аюрведа използва природосъобразни методи, близки до естествения ни начин на живот и затова е лесно да бъде практикувана. Този древен подход позволява много добра превенция на заболяванията, което е сериозна причина да го предпочетем пред съвременната западна медицина.

Как да се държим по време на йога практика в група

с Цанка Петкова

Практикуването на йога в група, подобно на всяко друго групово занимание, е свързано с определени норми и правила на поведение. Спазването им е пътят към интергация с групата.

Интервю с д–р Димитър Пашкулев

Д-р Димитър Пашкулев е работил като фитотерапевт, специализирал е хомеопатия и бахова терапия. Съставя комплексни и индивидуализирани, изпълними при домашни условия, природолечебни програми.

Природата на човешката мисъл

с Тинка Митева

От нас зависи да развием съзнание за това какви мисловни модели допускаме да се формират. Да проумеем, че ако си помислим за успех – ще успеем. Ако непрестанно си мислим как лошият късмет ни преследва – той ще е наш спътник. Докато не осъзнаем, че всичко е в главата ни и не потърсим начин да променим нагласата си към света

Пътят към осъзнатото хранене

с Десислава ел Хаким

Все по-често всеки от нас си задава въпроса какво да яде. Щандовете в магазините преливат от всевъзможни продукти и полуфабрикати, рекламата ни залива с примамливи обещания, че точно от тези кори за баница ще получим жадуваната, истинска, наслада.

йога у дома: Сутрешен тонизиращ комплекс за позитивен старт

Комплекс упражнения за изпълнен с енергия старт на деня