БРОЙ 10 | ДЕКЕМВРИ 2011

нияма, хюман дизайн, макробиотика
Цена:

тема на броя: 5-те аспекта на нияма

с Анна Павлова

Патанджали подчертава, че спазването на яма и нияма носи полза за израстването на всеки. Благодарение на тях, човек преминава през физически, ментални и психични трансформации.

Медитацията в тибетската йога

с Игор Берхин

Важен аспект на будистката медитация е, че не е пасивна, а съдейства за развиването на искрена любов и състрадание към всички същества, давайки ни практически способности и знание да прилагаме тези отношения в действията си.

Human Design – моята уникалност

с Албена Тошева

Човешкият дизайн е нова методология, която разглежда съзнателната и несъзнателна част на човешкото същество. Тя ни учи как да живеем комфортно в нашето тяло, ум и емоции и дава познание за професионалното ни предназначение и посоката, в която да се развиваме като личности.

Гардероб за чувства и мисли

с Любомир Розенщайн

Човек възприема себе си чрез своето физическо тяло – онова, което вижда в огледалото или във фотографиите, които грижливо пази за спомен. За йога, това тяло е просто палтото, което обличаме, за да излезем навън и след това събличаме – подобно на всяка една дреха, която взимаме от гардероба.

Интервю с Мишелин Флак

въпроси: Биляна Вачева

Мишелин Флак се занимава с йога от 45 години, а преди 30 години започва да прилага определени практики в класната стая. Тя е президент и основател на „Изследване на йога в образованието“ (Research on Yoga in Education – RYE).

Богове и Богини (I част)

с Veda House

Хиндуизмът е известен с множеството си Богове и Богини. Ведите говорят за хиляди индивидуални божествени форми, но въпреки това описват един абсолютен върховен Бог.

Методи за диагностика в аюрведа

с Чандраканти Даси

Ежедневното наблюдение на тялото – език, пулс, лице, кожа, очи, устни, нокти – дава възможност за ранна диагностика и откриване на причината за нарушението. Навременната реакция е гаранция за добри резултати в превенцията дори на най-тежки и трудно лечими страдания.

Аз и другите

с Тинка Митева

Животът ни би бил абсурден без връзката с другите човешки същества. От нейното качество зависи нашето психическо и физическо здраве. Има връзки, които ни развиват и такива, които ни убиват.

Макробиотично балансиране на храната

с Вера Захариева

Според макробиотиката балансирането на енергиите ИН – ЯН в организма може да стане с подходящо подбрана храна. Ето и най-достъпните начини за пълноценно хранене.

практика: За баланс и сила през зимата

с Александра Вукашинович – Шалиграм

Kомплексът за сила и баланс внася желаното спокойствие в ежедневието, развива баланса на тялото и ума и същевременно укрепва мускулите. Събуждането на вътрешното равновесие и тонизирането на физическото тяло ще те зареди с енергия за дългите зимни дни.