БРОЙ 13 | МАРТ 2012

бременността, йога транс данс, Панчакарма
Цена:

тема на броя: Духовният аспект на бременността

с Росица Божкова

Според древните езотерични учения бременността е най-важният период за формирането на бъдещото същество като личност и характер. През деветте месеца жената е духовният учител на своето дете, нейната утроба е неговия първи дом и вход към земния живот – тук то започва своята адаптация към специфичните вибрации на Земята.

Йога транс данс

с Милена

Йога транс данс е едно магическо пътуване към себе си – дълбоко себеизследване и изучаване на свободното движение, което позволява вселенската енергия да потече през тялото ни.

Интервю с лама Сонам Темпа

въпроси: Десислава ел Хаким

„Ето защо е много важно човек да работи върху това да разбере себе си. Едва тогава може да постигне състояние на чиста мъдрост, на пълно щастие. Защото щастието не съществува само по себе си – то се създава. Това е възможно, когато има баланс между ума и емоциите.“

Българска федерация по йога – история и дейност

Учредената през 1990 г. БФЙ има зад гърба си редица прояви допринесли за утвърждаването на йога културата в ежедневието на българина.

Петте елемента – енергията в промяна и движение

с Любомир Розенщайн

Редуването на петте елемента – панча татвас в активната свара определя не само физическите възможности на нашето тяло, но и психическите ни тенденции.

Панчакарма – пречистващи процедури съгласно законите на природата

с Чандраканти Даси

След подготвителните процедури Пурвакарма следват същинските етапи на Панчакарма. С изпълнението им тялото се освобождава от натрупаните отпадъци и се възстановява равновесието на дошите.

Истинското лице на микровълновата печка

с Неогенезис

Едва ли милионите потребители знаят, че уредът, известен като микровълнова печка е разработен от немски учени през 1941 г. по поръчка на Гестапо с идеята войската да разполага с топла храна по време на окупацията на СССР. Още след първата зима, обаче, главното командване се отказва от специалните печки…

Туристи в Индия. Карнатака.

с ЯнаХа

Тази вечер луната е пълна, а нощта – специална. Хиляди поклонници са се стекли, за да будуват в централния храм и да вземат участие в религиозната церемония по случай Шиваратри. Многолюдни фамилии от хора на различна възраст, в това число и невръстни деца, се суетят в търсене на кътче, където да разпънат чаршафите и да наизвадят храната, която носят. Ще са в храма три дни и три нощи!

практика: Йога за бременни

с Теодора Рачева

Комплексът е адаптиран за целия период на бременността, но е желателно да се консултирате с вашия лекар, ако имате усложнения.