БРОЙ 33 | ЯНУАРИ 2014

пробуждане на съзнанието, Адвайта Веданта, стимулиране на Анахата чакра
Цена:

тема на броя Десетте портала за пробуждане на съзнанието

с Любомир Розенщайн

Йога е променящо се знание и променяща се практика, която се основава на една универсална традиция, а не закостеняло повтаряне на наученото. Това е особено важно в съвремието ни, когато светът се променя толкова стремително, че дори знанието от вчера днес вече може да не носи резултат.

Адвайта Веданта – Четирите касти в древноиндийското общество

с Живко Стоилов

Кастовото разделение цели обособяване на хората според техните склонности, способности и таланти, така че всеки да намери най-подходящото място в обществото и да бъде полезен на себе си и на останалите.

Въведение в йога

със Свами Сатянанда

Йога е наука за правилния начин на живот и като такава е предназначена да стане част от ежедневието. Въздейства върху всички страни на личността – на физическо, енергийно, умствено, емоционално, психическо и духовно ниво.

Интервю със Садху Махарадж

Садху Махарадж е родом от Мунгир, но живее и поддържа ашрама „Мунгир Мандир“ във Вриндаван, Индия. Неговият живот и учение са посветени на бхакти йога и въплъщават любовта (према) и безкористното служене (сева).

За ползите от правилното изпълнение на Тадасана

с Кристос Павлу

Тадасана е в основата на всички изправени пози и правилното й изпълнение е от особена важност за цялостната йога практика.

Основни принципи на дълголетието според аюрведа

с Чандраканти Даси

За поддържане на равновесието в тялото е необходим баланс между трите доши, дхату, отпадните продукти, прана, оджас и теджас. Най-добре това се постига чрез цялостния процес за подмладяване на тялото, който аюрведа ни предлага.

Отвъд видимото за очите

с Людмила Кирилова

Духовният свят съществува, независимо от това, че не можем да го видим. Но всеки един от нас го чувства по определен начин и според това избира и своя път за духовно развитие.

Страдание или познание като път към свободата

с Мокша

По една или друга причина обществото винаги е окуражавало страданието като път, но то НЕ е задължително. Безспорно неговата мотивираща сила е голяма, но нищо и никой не ни задължава да страдаме през цялото време.

От утре вече ще се храня здравословно

с Моника Василева

Повечето гръмки начала се провалят, защото хората си налагат да правят нещо, което знаят, че е хубаво и полезно, но нищо повече. Фактът, че сме информирани за вредата от бялата захар, не прави по-малко изкусителен захарният памук, нито пък шоколадът, нали?

Кореноплодните зеленчуци

с Vita Rama

През зимния сезон червеното цвекло, морковите, зелето, гулията, целината, ряпата, пащърнакът и картофите са най-добрият източник на минерали и витамини за организма. Те са по-сложно структурирани от останалите зеленчуци, разграждат се по-бавно и тази им особеност ги прави подходящи за студените месеци. Могат да бъдат приготвени във вид на сокове, салати или задушени ястия.

практика Комплекс асани за стимулиране на Анахата чакра

с Александра Вукашинович – Шалиграм