БРОЙ 44 | МАРТ 2015

седемте чакри
Цена:

тема на броя: Кръговете на Аз-а през седемте чакри

с Росица Божкова

Осъзнатото преминаване през кръговете на Аз-а разкрива нови хоризонти пред себепознанието и нови инструменти за личностна трансформация. Върху основата на учението за чакрите и техните полета на влияние се изследват основните блокажи и методите за промяна на ограничаващите вярвания за всяка от основните седем чакри.

Взиране в космоса на несъзнаваното

с Любомир Розенщайн

С течение на времето още от най-ранно детство натрупваме огромен товар от потулени енергии, които са организирани около спомени за различни преживявания. От една страна, тяхната сила остава неизползвана в живота ни. От друга, усилието да ги задържаме неизразени изисква от нас да влагаме все повече воля в тази посока, вместо да я приложим за постигане на конкретни цели.

Интервю с проф. Рудранатх

въпроси: Наско Атанасов

„Западните хора се увличат много от удоволствията и насладите, но най-пагубна е бързината, динамичният начин на живот. Разбира се, в някои случаи се налага да се бърза. Но ако човек постоянно бърза, трябва да се научи и как да релаксира. Защото иначе идва стресът. Тази тенденция вече се среща и в Индия, не е само на Запад.“

Вселената се грижи за всичко, от нас зависи да й позволим

с Ивелина Лъжанска

Ние сами избираме да бъдем откъснати от благодатта на Вселената и нито една благословия да не може да ни достигне. Едва когато в сърцата си възвърнем вярата във висшата сила, ще заживеем.

Диабетът от гледна точка на аюрведа

с Чандраканти Даси

Според аюрведа урбанизацията и начинът на живот, който тя налага, са причина за стремглавото нарастване на жертвите на заболяването в световен мащаб. Стресът, неподходящата диета, обездвижването, приемането на месо и месни продукти, на възбуждащи и успокояващи средства, както и на други, вредни за тялото съставки, водят до дисбаланс на тридоша, което може да причини тази тежка диагноза.

Медитация на две куки

с Десислава ел Хаким

Тихото потракване на иглите, унасящият ритъм на бодовете са изключителен релаксант, напълно натурален и с добавена стойност. Усещането да се завърши плетивото е несравнимо. Дали е шал, шапка, чорапи или жилетка няма значение. Важно е, че е дело на ръцете и сърцето ни.

Йога в полза на съвременната жена, II част

с Кристос Павлу

Жените стават все по-свободни и много от тях, особено живеещите в градовете, работят и допринасят за финансовата стабилност на семейството. Затова не е изненадващо, че т.нар. нежна половина е подложена на напрежение, което в редица случаи не може да понесе, и което е пагубно за здравето.

Проявите на неведението

с Жоро Христов

Псевдодуховността е често срещано явление в съвременния свят. Тя е по-страшна дори и от най-откровената глупост, тъй като „извисените“ обявяват високи изисквания към другите, без самите те да ги спазват. Ако ги извадите от високопарните приказки и ги накарате да прекопаят ред домати, ще ви набедят за луд, въпреки че преди това два часа са ви обяснявали колко е добре да се взаимодейства с енергиите на земята.

Моето магическо пътуване с Абрахам и Естер Хикс

с Милена

Едва ли има човек, поел по пътя на себепромяната и себеусъвършенстването, който да не е попадал на някоя от великолепните книги на Абрахам, достигнали до нас благодарение на Естер Хикс, която „превежда“ знанията, за да са достъпни те за нас. Абрахам са нефизически Учители, които връщат живота обратно в собствените ни ръце, учат ни да поемем отговорност за всичко, което се случва, и ни разкриват как да сътворим сами действителността, за която мечтаем.

Отбягване на егото в езика хинди

с Елена Щерева и Николай Янков

Докато в повечето европейски езици извършителят на действието е на преден план: „Аз паднах“, „Ти виждаш“, „Той обича“, „Гладен съм“, „Ние знаем“, в хинди, подобно на други езици от Южна Азия, не субектът, а преживяването е от значение. Тук главно действащо лице е действието, случката, чувството и преживяването, а лицето, на което се случват нещата, е просто пасивен наблюдател.

Супер храни

с Vita Rama

Суперхраните са едновременно храна и лекарство – те съчетават в себе си елементи и от двете. Известният суровоядец Дейвид Улф отпределя суперхраните като „най–силно действащите, свръхконцентрирани и богати на нутриенти храни на планетата“. Те са вкусни и засищащи, имат рядката способност по естествен начин да увеличават енергията и жизнената сила на тялото.

С поглед към началото

с Николина Христова

Търсенето на отговора на изначалния въпрос „Кой съм аз?“ ни съпътства от мига на раждането – проглеждаме, храним се, прохождаме, говорим, мислим, действаме, страдаме, обичаме, изчезваме.

Характеристики на оранжевата аура и анализ на чакрите

с Диляна Велчева

В центъра дойде момче, току-що завършило художествена гимназия. Мечтаеше да стане графичен дизайнер. Неговата снимка показа аура в оранжево с нотки на зелено. За оранжевите хора най-характерната черта е креативността. Зеленото говори за чувствителност, доброта и организираност.

йога у дома Практика за балансиране на чакрите

с Мила Маркова

Целта на практиката е да уравновеси работата на седемте основни чакри и да ни позволи да отворим съзнанието си, така че да приемаме многообразието и собственото си участие в магията на живота.