БРОЙ 9 | НОЕМВРИ 2011

яма, Прана виняса флоу йога, Чидакаша
Цена:

тема на броя: 5-те аспекта на яма

с Анна Павлова

Въздържанието от лошо поведение е систематизирано от Патанджали в пет аспекта, спазването на които е необходимо условие за еволюцията ни като човешки същества.

Прана виняса флоу йога – по течението на живота

с Теодора Рачева

Прана виняса флоу йога е стил, който е фокусиран върху пробуждане на праничния поток и приложението му в нашето ежедневие.

Мая – забулваща истината за нашата същност

с Юлия Савова

Във Ведите Мая е илюзията на материалния свят – този който ни заобикаля и в който живеем. Илюзия, която скрива от нас истината за това кои сме всъщност и пътя към постигане на истинско щастие, поддържайки съществуването ни в състояние на дълбока заблуда.

Чидакаша – вътрешното кино

с Любомир Розенщайн

Докато участваме в събитията от собствения си живот, ние сме прекалено въвлечени в действието, за да разберем истинската причина, поради която нещата се случват именно в този момент и на това място.

Интервю с Свами Вишвашакти

въпроси: Десислава ел Хаким

Свами Вишвашакти Сарасвати е йога и мармачаря, доктор по аюрведична медицина и хомеопат. Родена е в Калкута, но от 20 години живее в Словения, където преподава йога и ръководи Сатянанда йога движението.

Брахман, Параматма, Бхагаван

с Veda House

Въпреки, че Абсолютът е един и неразделим, той се явява пред търсещите по неизброими начини, приемайки безброй форми – в зависимост от възможностите и степента на придобития от тях опит.

Как да останем здрави през есенно-зимния сезон

с Чандраканти Даси

Заобикалящият ни свят винаги трябва да се взима предвид при изготвяне на подходяща диета и режим на живот. Разбирайки основните промени, през които тялото ни преминава при смяната на сезоните, можем адекватно да реагираме, променяйки ежедневния си режим така, че да останем здрави.

Законът за биполярността на Вселената

с Тинка Митева

Като материални тела ние сме част от Вселената и сме подчинени на всички закони, на които е подчинена и тя. Една от основополагащите характеристики на заобикалящия ни свят е неговата двуполюсност.

Звуков масаж с пеещи купи

с Надя Христова–Кунц

Звуковият масаж добива популярност в Европа през 80-те години благодарение на Петер Хес. В търсене на алтернативни методи на лечение, той се учи при шаманите от етническата общност Невар, населяваща долината на Катманду в Непал, които правят оздравителен масаж с пеещи купи.